Het initiatief

Al ruim 40 jaar leveren wij door heel Nederland hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen. Bij MediReva zijn we ons bewust van het feit dat de producten die we leveren, om noodzakelijke redenen, niet altijd even milieuvriendelijk (verpakt) zijn. Om toch een steentje bij te dragen willen we doen wat we kunnen om onze, en daarmee ook jouw, CO₂-voetstap te verlagen.

Samenwerking Trees for All

Het planten van bomen doen we niet alleen, we sparen er samen met jou voor! Als je in één keer voor meer weken bestelt, hoeft de pakketdienst minder te rijden. Dat is beter voor het milieu én zo kunnen wij samen geld sparen voor het planten van bomen. Ook als je kiest voor de periodieke bestelservice, hoeft het busje minder vaak te rijden. Hoe minder transportbewegingen, hoe meer bomen. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan meer bomen en een betere wereld!

Trees for All

Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door bomen te planten en bos te herstellen in Nederland en het buitenland. Ze doen dit op een duurzame manier waarbij ook de lokale bevolking wordt betrokken. Zo zetten zij zich dus in voor een gezonder klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Trees for All heeft het CBF-keurmerk en een ANBI-status.

 

 

Hoe werkt CO2-opname?

Transportbewegingen verminderen?

Om onze milieu-impact te verlagen kiezen we voor bezorgdiensten die duurzaamheid belangrijk vinden en zelf een steentje bijdragen. Van meer elektrische voertuigen, het gebruik van schone brandstoffen tot de compensatie van CO₂-uitstoot. Dit zijn allemaal factoren waar wij naar kijken bij de samenwerking met onze bezorgdiensten.

Wat kun je zelf doen?

Onze bezorgdiensten dragen een steentje bij, maar je kunt zelf ook verschil maken. Benieuwd welke actie je zelf kunt nemen om samen de CO₂-uitstoot te verlagen?

100% gerecycled karton

“Wist je dat oud papier wel 25 keer kan worden gerecycled waardoor er minder verse vezel nodig is?”
Karton wordt gemaakt van houtvezels en hout is een hernieuwbaar product. Bomen kunnen namelijk in een oneindige cyclus geplant worden, om vervolgens te groeien en weer om te hakken. Door de toenemende vraag naar hout, neemt de druk op houtkap echter toe. Door papier, karton en hout waar mogelijk te recyclen, draag je bij aan een circulaire economie. Afvalstoffen worden omgezet in grondstoffen van morgen. Dit gaat verspilling optimaal tegen. Wat kun je allemaal doen met een verpakkingsdoos? Je leest het hieronder.

Recycle jouw verpakkingsmateriaal!