Zorgverzekering en darmspoelen: veelgestelde vragen

Vallen materialen voor darmspoelen binnen de basisverzekering?

Ja. Wanneer je op advies van je arts gaat darmspoelen, worden je materialen vergoed. De zorgverzekeraar betaalt voor de basismaterialen die je nodig hebt bij het darmspoelen.

Raak ik mijn eigen risico kwijt als ik materialen voor darmspoelen nodig heb?

Ja. Net als bij andere zorg betaal je eerst je eigen risico, voordat je materialen voor darmspoelen vergoed krijgt. Je eigen risico raak je dus kwijt. Daarna vergoed de verzekering de kosten voor je materialen.

De hoogte van je eigen risico bepaal je zelf bij het afsluiten van je verzekering. Let er op dat je ieder jaar opnieuw eigen risico betaalt.

Vallen extra hulpmiddelen voor het darmspoelen binnen de basisverzekering?

Hulpmiddelen voor darmspoelen vallen niet altijd binnen de basisverzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar, je hulpverlener of MediReva als je vragen hebt over de vergoedingen van hulpmiddelen voor darmspoelen.

Maakt het voor MediReva uit welke zorgverzekering ik heb?

Nee. MediReva heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt altijd bij ons terecht.

Kan ik zelf darmspoelmaterialen aanvragen?

Nee. Spoelmaterialen zijn alleen aan te vragen door een voorschrijver.

Waar worden de materialen geleverd?

MediReva levert de materialen bij je thuis.

Darmspoelen: machtiging en medische indicatie

MediReva heeft een machtiging nodig om de kosten voor jouw materiaal te declareren bij de zorgverzekeraar. Deze machtiging wordt gemaakt door je arts of behandelaar. Die zorgt dat daar de juiste medische indicatie op staat en dat de machtiging bij MediReva terechtkomt.

Aanvraagformulier machtiging darmspoelen

Onderstaand vind je de link naar het aanvraagformulier machtiging:

Aanvraag machtiging

MediReva: jouw partner voor darmspoelen

Als je voor het eerst gaat darmspoelen, kan dit vragen oproepen. Of wellicht zou je graag advies krijgen over hoe je het beste kunt spoelen. Welke hulp of begeleiding je ook nodig hebt, MediReva is er voor je. MediReva kan je helpen bij het vinden van geschikte hulpmiddelen en materialen op het gebied van darmspoelen. Ook beantwoorden we graag je vragen over het gebruik van verschillende soorten darmspoelen en wat een darmspoeling precies is.