2020: Inspirerende verhalen, van inspirerende persoonlijkheden

Het jaar 2020 was een jaar om niet snel te vergeten, of juist wel. Wat zeker is, is dat ook het afgelopen jaar weer bol stond van de prachtige, inspirerende, indringende, emotionele en uiterst persoonlijke verhalen. Verhalen van mensen die ondanks hun aandoening of beperking, de kracht wisten te vinden om hun leven kleur te geven. Allemaal vonden ze een manier om om te gaan met de tegenslagen op hun pad en kijken ze met een positieve blik richting de toekomst. Hieronder pikken we enkele van deze mooie verhalen er nog even uit.

Iedere dag extreme pijn

Ashley (25) heeft het complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) waardoor ze dagelijks moet leven met extreme pijn. Om dit tegen te gaan, is haar rechter onderbeen geamputeerd. Helaas hielp dat niet. Ondanks de pijn probeert ze positief te blijven en een rolmodel te zijn voor anderen met CRPS. Lees hier haar verhaal.

Dennie loopt weer dankzij een exoskelet

Dennie (25) liep door dit ongeluk een dwarslaesie op en zit sindsdien in een rolstoel. Hij legt zich hier echter niet bij neer en zoekt vanaf het eerste moment naar mogelijkheden om weer stappen te kunnen maken. Een exoskelet bracht uitkomst en zorgt ervoor dat hij zich af en toe weer ‘vrij’ voelt. Bekijk zijn eerste stappen.

Een fysieke én mentale strijd tegen Crohn

Daniëlle van der Werf was 19 jaar toen de ziekte van Crohn werd gediagnosticeerd. Een stoma wilde ze niet, maar het was een stoma of de dood. Ze koos voor het leven, maar toen ging het mis in haar hoofd… Luister naar de indringen podcast.

Vechten tegen ondervoeding

Een dagje shoppen of avondje stappen: voor de 25-jarige Samantha Dijks zit het er niet in. Door ernstige maag- en darmproblemen lukt het haar niet om op eigen kracht op gewicht te blijven. Ondanks alles houdt ze hoop. Lees haar hele verhaal hier.

Poes de hulphond redde Lucas zijn leven

Lucas Moret is 18 jaar en lijdt al sinds zijn 1e levensjaar aan de ziekte Diabetes type 1. Een ziekte die veel uitdagingen met zich meebrengt. Sinds 4 jaar krijgt Lucas hulp van een hulphond, genaamd Poes, om die uitdagingen samen te lijf te gaan. Inmiddels is Poes meer dan een hulphond en zijn het echt de beste maatjes. Lees het verhaal.

Vertel jouw verhaal

Voor Vertel… zijn we voortdurend op zoek naar mensen met een mooi verhaal – hoe klein of groot ook. Immers, iedereen heeft wat te vertellen! Ken jij iemand die graag wil meewerken aan een artikel? Of misschien wil je wel je eigen verhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar vertel@medireva.nl.