Coronaproof uitjes: 7x weg in eigen huis

Doen, zien en lezen: maar dan thuis! Vertel… zet de leukste activiteiten voor deze zomer op een rij. Oh ja, en geheel coronaproof!

1. PICASSO IN HUIS

Vind jij jezelf vermaken in deze tijd een hele kunst? Laat je dan eens inspireren door Rembrandt of Picasso, gewoon vanaf je bank. Wereldwijd openen namelijk meer dan 500 musea hun digitale deuren, waaronder het Louvre in Parijs en het Nederlands Rijksmuseum. Boek vandaag nog jouw virtuele museumbezoek.

2. ACTUELE KIJKTIP

Wil je corona even vergeten, dan kun je deze tip beter overslaan… De documentaire Pandemic, die begin dit jaar uitkwam op Netfilx, bleek een bizar voorteken. In de zesdelige documentaire zien we hoe griep zich ontwikkelt, wat er allemaal komt kijken bij het bestrijden van een pandemie en wordt er door de makers hardop afgevraagd of we hier wel voldoende op voorbereid zijn. Een actuele kijktip dus. Wie durft?

3. SAMEN THUIS

Heb jij al een bezoekje gebracht aan Super-Market? Op deze marktplaats kun je producten bestellen die je normaal alleen in horecazaken vindt. Het platform zorgt ervoor dat leveranciers van toprestaurants nu direct kunnen leveren aan de consument. Van verse, lokale producten tot kant-en-klare afmaakmaaltijden: steel de show in jouw keuken en ga lekker uit eten in eigen huis. Bestellen kan gewoon online. Scheelt weer in de rij staan bij de supermarkt.

4. SLIMMER UIT DE CRISIS

Wil jij slimmer, fitter of creatiever uit deze crisis komen? Dan is dit hét moment om je kwasten om te spoelen, die gitaar van zolder te halen of eindelijk die vreemde taal te leren. Soofos biedt verschillende cursussen aan. Van ‘volg je droom’ tot een cursus fotografie of tekenen. Of wat dacht je van ‘speels ouderschap’? Kan best handig zijn in deze tijd. Extra leuk: je kunt nu één cursus helemaal gratis volgen. Dus geen excuses meer.

5. WOONKAMER WORK-OUT

Ook nu je relatief veel thuis bent, is het goed om in beweging te blijven. Maar hoe? Wij hebben de leukste work-outs (of nou ja, work-ins) voor je op een rijtje gezet. Van het maken van je eigen loopband tot een wasmachine work-out… De leukste work-ins vind je op Vertel….

6. CAMPING AT HOME!

Dit jaar geen gedoe met tentstokken. Toch? Wanneer het niet meer kan, ga je het tóch missen. Gelukkig is een alternatief dichtbij. Dus haal de tent maar vast van zolder, want dit jaar kamperen we in… Tuinesië! Maar hoe doe je dat kamperen in eigen tuin? Kun je de tent ook opzetten op stenen? En welke dieren kun je spotten? Ontdek het op kampeerplatform I love Kamperen.

7. COR.OMAPOST

Heb jij een postzegel over nu die vakantiekaart niet verstuurd zal worden? Ken jij (een ouder) iemand die wel een kaartje kan gebruiken? Of heb jij tijd over om wat liefs te schrijven? Ga dan naar cor.omapost en verstuur gemakkelijk en snel een kaartje. Geef iemand op of ‘adopteer een oudere’. Een kleine moeite, een groot gebaar.