De klantenservice van MediReva vertelt

Heb je een vraag of probleem? Of juist behoefte aan een luisterend oor? De klantenservice van MediReva staat voor je klaar! Lees hier hoe een van onze medewerkers mevrouw Van Sloten (81) hielp met ijsjes van … drinkvoeding!

“Ik heb het zó warm!” roept mevrouw Van Sloten uit, wanneer ik haar vraag hoe het met haar gaat. Ze uit het zo hartstochtelijk dat ik in de lach schiet. “Ja, het is een mooie dag vandaag hè,” reageer ik. “Een beetje té mooi,” vindt mevrouw Van Sloten. “Ik ben al 81 jaar en kan niet goed tegen de hitte. Daarom ben ik blij dat het herfst is. Maar ja, nu is het nog steeds warm. Mijn dokter heeft me drinkvoeding voorgeschreven omdat ze me te mager vindt. Maar ik drink het tegen heug en meug. De kilo’s die ik aflopen winter met moeite was aangekomen, zijn er allemaal weer af.”

IJsjes maken met drinkvoeding

“Wat vervelend,” zeg ik. “Wisselt u wel eens van smaak?” “Jazeker, ik heb alles al uitgeprobeerd,” zegt ze een tikje moedeloos. “Kent u onze recepten met drinkvoeding?” wil ik weten. Mevrouw Van Sloten reageert verbaasd. “Recepten? Nee, die ken ik niet. Wat kan ik ermee maken dan? Het enige wat ik zelf kon bedenken, was de drinkvoeding aanlengen met water.” “U kunt er bijvoorbeeld vers fruit bij doen,” vertel ik haar. “Dat kunt u dan in de blender doen. Of u giet de drinkvoeding in ijsvormpjes voor in de vriezer. Dan heeft u een ijsje. Echt iets voor als het warm is!”

IJskoffie en pannenkoeken bakken met drinkvoeding

Mevrouw Van Sloten is direct enthousiast. “IJsjes, dat is lang geleden”, weerzucht ze. “Daar zou ik best wel weer eens zin in hebben. Ik kan uw tips natuurlijk ook combineren: eerst fruit erbij en dan invriezen.” “Wat inventief!” reageer ik. “Dan heeft u onze recepten haast niet meer nodig. Maar als u erin geïnteresseerd bent: op ons platform staan er een aantal. Is het voor u mogelijk om daarop te kijken?” “Jazeker, ik heb een smartphone,” vertelt mevrouw Van Sloten, niet zonder enige trots. “En ik ben er heel handig mee!” Ik leg haar uit waar ze kan lezen hoe ze met drinkvoeding ijskoffie kan maken en er zelfs pannenkoeken mee kan bakken. Mevrouw Van Sloten reageert enthousiast. “Met deze tips krijg ik mijn verloren kilo’s er vast weer snel bij. Daar heb ik weer een laagje voor als het straks winter wordt!”

Lekkere recepten met drinkvoeding

Vind hier de recepten van onder meer frisse ijskoffie en zoete pannenkoeken waar Mevrouw Van Sloten naar vraagt. Eet smakelijk!