5x zorgeloos eropuit met drink- en sondevoeding

Ook als je drink- of sondevoeding gebruikt kun je lekker van het voorjaar genieten. Met deze vijf handige tips kan ook jij zorgeloos eropuit!

1. Neem extra voeding mee

Als je deze lente een lang weekend of weekje weggaat, doe je er slim aan om extra voeding mee te nemen. Vervoer dit altijd in een koelbox of tempex box. Let op dat ongeopende voeding bewaard wordt koeler dan 20 graden. Geopende voeding die niet in de koelkast bewaard kan worden, binnen vier uur gebruiken.

2. Vermijd het gebruik van kraanwater in het buitenland

Spoel je sonde nooit met kraanwater, maar altijd met flessenwater. In warme landen dien je dit iets vaker te doen dan normaal (vier- tot zesmaal daags).

3. Check de internationale regels over medische voeding

Vakantie buiten Europa? Informeer tijdig via je reisbureau of de betreffende ambassade wat de geldende regels zijn met betrekking tot medische voeding. In de VS moet je de ingrediëntendeclaratie van je medische voeding kunnen overleggen. Extra tip: neem een verloopstekker mee voor je voedingspomp.

4. Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij

Ga je dit voorjaar vliegen? Check dan op voorhand de regels van de luchtvaartmaatschappij qua het vervoer van medische voeding. Deze mag wegens de lage temperatuur niet in het laadruim worden vervoerd. Stop ook géén voeding in je handbagage: vloeistoffen zijn daarin niet toegestaan.

5. Informeer over vergoedingen in het buitenland

Neem contact op met je zorgverzekeraar voor vragen over vergoedingen in het buitenland. Bijvoorbeeld als je pomp daar stukgaat, of als je ter plekke (extra) voeding moet aanschaffen. Wel zo handig als je op voorhand weet wat vergoed wordt!

Wil jij meer weten hoe jij goed voorbereid de lente en zomer doorkomt? Neem dan contact op met klantenservice van MediReva.