Popcorn klaar, kijken maar!

Zondag is het Nationale Popcorndag! Dé dag om lekker voor de buis te kruipen of weg te zakken in zo’n heerlijke, roodfluwelen bioscoopstoel. Natuurlijk met een flinke bak popcorn op schoot! Met deze vijf kijktips van MediReva zit je gepoft… eh gebakken.

Film: The Fundamentals of Caring Road-trip in de rolstoel

In deze dramatische komedie laat schrijver Ben zich omscholen tot verzorger. Hij wordt gekoppeld aan de achttienjarige Trevor, die door een spierziekte in een rolstoel zit. Wanneer Ben tijdens zijn sollicitatie niet valt voor Trevors strikvragen en de baan krijgt, is dat het begin van een bijzondere vriendschap. De twee besluiten op een road trip te gaan door Amerika en beleven de gekste avonturen… Zin in een film met een serieus verhaal én een flinke dosis humor? Dan is The Fundamentals of Caring iets voor jou!
Sowieso te zien op Netflix

Film: The Shawshank Redemption Een klassieker die je gezien moet hebben

Toe aan een klassieker? The Shawshank Redemption is de favoriete film van velen en staat niet voor niets al jaren bovenaan de lijst van best gewaardeerde films bij IMDb. Het vertelt het verhaal van bankier Andy die onterecht vastzit voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. In de Shawshank-gevangenis ontmoet Andy oudere medegevangene Red. In twintig jaar tijd bouwen de twee een hechte vriendschap op, die hen helpt te overleven in barre omstandigheden. Een prachtige film over het houden van hoop!
Sowieso te zien op Netflix of via videoland.com

Serie: Spinning Out Tweede kans grijpen

Het vriest nog niet in Nederland, maar van deze serie krijg je spontaan zin in schaatsen. In Spinning Out volgen we professioneel kunstschaatser Kat Baker, die na een ernstige val haar carrière in duigen ziet vallen. Maar ze krijgt een tweede kans wanneer ze een schaatsduo kan vormen met de getalenteerde badboy Justin. Samen zetten ze alles op alles om olympisch goud te winnen. Intussen probeert Kat met alle macht een persoonlijk geheim te bewaren… De gloednieuwe serie staat sinds 1 januari op Netflix en scoort nu al een 8,2 op IMDb.
Sowieso te zien op Netflix

Docu: That Sugar Film De ware aard van suiker

Het is voor veel mensen geen geheim meer dat er veel suiker zit verstopt in ‘gezonde’ producten. En we weten inmiddels ook dat suiker voor gezondheidsproblemen kan zorgen, zoals een verhoogd risico op diabetes type 2. In de documentaire That Sugar Film gaat filmmaker Damon Gameau op zoek naar de bittere waarheid achter suiker. Hij werpt zich op als proefkonijn en eet zestig dagen lang iedere dag veertig theelepels suiker. En dat alleen via producten die als ‘gezond’ worden gezien. Het blijft niet zonder gevolgen… Een informatieve documentaire met een actuele boodschap.
Sowieso te zien via videoland.com

Film: Mi Vida De droom van Lou

Nog net in de bioscoop, deze heerlijke film van Nederlandse bodem. Het verhaal gaat over kapster Lou (63), die wel in Spanje zou willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand… Mi Vida is een heerlijke film over de verwachtingen van het leven, en over de moed van een dappere drieënzestigjarige vrouw om haar dromen waar te maken.
Nu in de bioscoop; kijk op mividadefilm.nl

Film: Hors Normes Feel-goodfilm van het jaar

Deze Franse film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen. Al meer dan twintig jaar geeft Bruno een thuis aan autistische kinderen die nergens anders meer terechtkunnen. Zijn vriend Malek leidt tegelijkertijd jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders. Humoristische en confronterende situaties wisselen zich af en bijzondere vriendschappen ontstaan. Een ontwapenende film, waarin vooral de kinderen je hart stelen!
Nu in de bioscoop, bekijk de trailer hier