Onverwachte liefde

Toen Charissa bij hem thuis binnenstapte als thuiszorgmedewerkster, was Piet Reijnart meteen van haar onder de indruk. Ze werden verliefd en zijn nu vijf jaar samen. En nog steeds verzorgt Charissa hem elke dag en staat ze ook voor anderen klaar. Daarom verdient zij de giftbox.

Piet (59):

“Ik zeg altijd: ‘Charissa is mijn lust om te leven.’ Ze betekent alles voor me. Als ik haar zie, word ik nog net zo vrolijk als toen ze voor het eerst mijn woning binnenstapte. Onze liefde is een bijzondere; we werden verliefd toen zij mij als thuiszorgmedewerker kwam verzorgen. Ik heb chronische rugklachten en diabetes en door die laatste aandoening moesten er tenen worden geamputeerd. Omdat de wond niet goed genas, kwam een thuiszorgmedewerker die elke dag spoelen en verbinden. En zo stapte Charissa dus mijn leven binnen. Letterlijk. Ik merkte al na een paar maanden dat ik stiekem uitkeek naar de dagen dat zij weer dienst had. Ze was altijd zo opgewekt en lief.

Ze is er altijd voor me

In het begin hebben we geworsteld met onze verliefdheid, door het grote leeftijdsverschil en de lastige situatie waarin Charissa zat; zou ze door onze verliefdheid haar baan niet kwijtraken? Inmiddels wordt onze relatie door iedereen geaccepteerd en zijn we heel gelukkig samen. Het mooiste aan Charissa vind ik haar zorgzaamheid. Ze tobt zelf ook met haar gezondheid: ze heeft fibromyalgie en heeft daardoor vaak pijn en is vermoeid. Toch werkt ze elke week 25 uur in de gehandicaptenzorg, is ze altijd vrolijk en staat ze onvoorwaardelijk klaar voor mij en de mensen om haar heen. Zo verzorgt ze nog steeds elke dag mijn voet, geeft ze me een fentanylpleister of morfinespuit als ik veel pijn heb en is ze er ook altijd voor onze hoogbejaarde buurman. Als hij belt dat hij is gevallen, gaat ze meteen naar hem toe, hoe vermoeid ze zelf ook is. En hebben wij ’s avonds eten over, dan brengt ze dat naar hem. Juist omdat Charissa zo bescheiden is en nooit iets voor zichzelf wil, dacht ik: dit is een mooie kans om haar eens in het zonnetje te zetten. Dat heeft ze meer dan verdiend.”

“Zorgen voor anderen is fijn, dat voelt natuurlijk voor me”


Charissa

Zorgzaam zijn zit me in het bloed

Charissa (31): “Ik vind zorgen voor anderen fijn, het voelt natuurlijk voor me. Ik denk dat dat komt omdat het me met de paplepel is ingegoten. Mijn moeder werkt al 25 jaar in de gehandicaptenzorg en als er op haar werk activiteiten werden georganiseerd, vond ik het als kind al leuk om mee te helpen. Daardoor wist ik al vroeg dat ik ook de zorg in wilde. Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik uitgerekend daar de liefde van mijn leven zou tegenkomen. Piet zegt over mij dat ik zorgzaam ben, maar dat geldt evengoed voor hem. Hij is er altijd voor me. Door onze aandoeningen zitten ver reizen of veel dagjes weg er voor ons niet in, maar dat mis ik ook niet. Als ik met Piet en onze honden lekker buiten ben, heb ik niets meer nodig. Dan ben ik heel gelukkig.”