Lang uitgeschakeld door ziekte: zo pakken zij de draad weer op!

De ziekte van Crohn of Hirschsprung, borstkanker, een rectumamputatie: de impact van een zware ziekte is groot. Zowel lichamelijk als geestelijk. Zie je leven dan maar weer eens op de rit te krijgen. Hoe doe je dat? Daniëlle, Irene, Carola en Narik deden het ieder op hun eigen manier.

Daniëlle schreef het aangrijpende boek ‘Ontdaan’

Vechten, overleven én leven: jarenlang had Daniëlle ernstige complicaties door de ziekte van Crohn en werd ze keer op keer geopereerd. Toen haar fysieke klachten eindelijk afnamen, begon haar mentale strijd. En die was minstens zo heftig. Op advies van een psycholoog schrijft ze een boek waarin ze de donkerste periodes uit haar leven beschrijft. Het resultaat is een aangrijpend boek over strijd en acceptatie. Lees verder.

Irene haalt haar kracht uit de sportschool

Irene heeft de ziekte van Crohn. Vier jaar geleden kreeg ze een colostoma. Toen deze niet hielp, onderging ze een rectumamputatie. Toch wist ze zich te herpakken. Hoe? Dankzij de sportschool. “Ik transformeerde van een ‘shitgirl’ naar een ‘fitgirl’, vertelt de Rotterdamse die zo’n vijf keer per week in de sportschool te vinden is.
Lees verder.

De liefde voor de natuur helpt Carola

Vijf jaar geleden ontdekte Carola een verdikking in haar borst. Na de diagnose borstkanker breekt een loodzware tijd aan, maar die is niet voorbij als ze ‘schoon’ is. Als ze te snel en te veel van zichzelf vraagt, trapt haar lichaam keihard op de rem: een burn-out. Noodgedwongen richt ze haar leven anders in. Ze trekt de natuur in en dat blijkt een antwoord op veel problemen. Lees verder.

Narik geeft zich bloot op social media

De 7-jarige Narik wilde niet meer zwemmen of op een warme dag in ontbloot bovenlijf een potje voetballen. Hij schaamde zich voor zijn stoma. Zijn moeder wilde hem laten zien dat hij een fantastische knul is en dat het zakje op zijn buik daar niets aan verandert en plaatste daarom zijn foto’s op social media. De foto’s gingen viral.
Zo doorbreekt Narik niet alleen het taboe op een stoma, maar is hij ook in een klap over zijn schaamte heen. Lees verder.