Samen zorgen voor gezondheid

Vertel / Ons initiatief Gepubliceerd op 03 september 2020 In het China van honderden jaren geleden kregen artsen niet betaald om een patiënt beter te maken, maar juist zolang hij of zij gezond was. Zo kreeg de arts dus geen geld in de periode dat een patiënt ziek was. De artsen in het oude China werden dus eigenlijk beloond voor hun preventieve handelen, en daarmee het voorkomen van ziektes. In onze huidige maatschappij ligt de nadruk echter meer op het zorgen en genezen én minder op dat  voorkomen. Wordt het niet eens tijd om met z’n allen de handschoen op te pakken en onze focus te verleggen van gezondheidszorg naar de zorg voor gezondheid? Ons niet richten op ziek zijn, maar juist op welzijn?
Steeds duurder
Nederland lijkt steeds zieker te worden en dat betekent dat de zorg alleen maar duurder wordt. Het financieren van deze zorg wordt dus steeds lastiger en dit heeft grote gevolgen voor de toegankelijkheid van die zorg, onze zorg. Dat merken we nu wellicht al af en toe, maar de impact zal vooral te voelen zijn voor toekomstige generaties.

 

Van ziek-zijn naar wel-zijn
Natuurlijk kun je ziektes soms niet voorkomen, en zal geneeskunde altijd nodig zijn. Maar stel je nu eens voor dat we met zijn allen een systeem creëren waarin de focus niet ligt op ziek-zijn, maar op wel-zijn. Waarin we met zijn allen actief bijdragen aan voorkomen, nog voor het genezen.

 

Als MediReva willen we dit omdenken in de zorg stimuleren. Niet kijken naar de beperkingen en de ziekte, maar inzoomen op de mogelijkheden aan de voorkant om preventief te kunnen handelen. In toenemende mate zijn dat slimme meters, wearables en andere nieuwe technologieën die mensen helpen te leven met ziekte en aandoeningen en ondersteunen bij een gezondere leefstijl. Het ‘zorgen voor’ van vroeger is veranderd in ‘zorgen dat’. Een steeds groter deel van onze klanten neemt zelf de regie over zijn of haar gezondheid. En dat betekent dat wij als bedrijf mee veranderen en innovatie omarmen. We zijn constant op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en manieren waardoor de zorg slimmer, goedkoper, beter en fijner kan worden. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen toch?

 

Ben jij om?
Heb je ideeën, ken of heb je geweldige initiatieven op dit vlak of ben je geïnteresseerd en wil je blijven volgen hoe we het verschil kunnen gaan maken? Sluit je dan bij ons aan als omdenker in de zorg. Want samen staan we sterk!

 

Wil je meer weten over omdenken in de zorg of heb je suggesties? Mail ons dan op ikbenom@medireva.nl.