We moeten met zijn allen voorkomen dat chronische aandoeningen verder toenemen. Ook de afgelopen maanden wordt eens te meer duidelijk hoe belangrijk gezond eten, voldoende bewegen en de broodnodige ontspanning bijdraagt aan onze gezondheid en kwaliteit van leven op de lange termijn. Maar hoe kunnen we het tij keren? Tijdens het 9e Arts & Leefstijl Jaarcongres, met als thema ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’, wordt die gezonde leefstijl weer op de kaart gezet.

 

Het congres
Dit jaar vindt het jaarlijkse congres dus plaats in een volledig digitale omgeving, gedurende de week van 21 t/m 25 september. Natuurlijk is het allemaal net een tikje anders dan tijdens een fysiek congres. Maar ook nu is er de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan via chats, netwerkcarrousels en ronde-tafel bijeenkomsten.

 

Het centrale thema van het congres is ‘leefstijl in de nieuwe tijd’ Hoe kunnen we dit met zijn allen goed vormgeven? Hoe zorgen we voor een verbetering van de zorg rondom voeding en leefstijl? Wat is daarvoor nodig? Welke rol speelt technologie hierin? De onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

 

  • Hoe draagt leefstijlgeneeskunde bij aan duurzame gezondheid?
  • De rol van technologie: ‘personalised medicine’ en technologische innovaties
  • Transitie van precision medicine naar precision health: de rol van prediction en prevention
  • De verbinding van overheid, de zorgprofessional, financiële instellingen, commerciële aanbieders en burgers/patiënten in deze transitie
  • Bestaande regionale initiatieven en nationale en internationale innovaties.

 

Bekijk hier het volledige programma

 

Over Arts en Leefstijl
De Vereniging voor Arts en Leefstijl is opgericht voor en door artsen, zowel huisartsen als specialisten. De vereniging maakt het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar en ondersteunt zorgprofessionals in de advisering van hun patiënten. Dat doen ze o.a. door praktische tools aan te reiken, maar ook met scholing, belangenbehartiging en lobby.

 

MediReva is als hoofdsponsor en exposant aanwezig op het jaarlijkse Arts & Leefstijl jaarcongres 2020. Bezoek onze digitale stand en vergeet ook zeker niet de workshop van gezondheidswetenschapper Maaike de Vries, over de ‘7 trends en ontwikkelingen rondom diabetes 2 voor de toekomst’ te volgen. Deze vindt plaats op donderdag 24 september van 20:50 t/m 21:15.

 

Heb je suggesties voor benjijom.nl? Wil je zelf je verhaal doen of heb je een leuk initiatief rondom omdenken in de zorg? Mail ons dan op ikbenom@medireva.nl.