Wond

Wondmaterialen
en verpleegkundig advies

Wanneer u een wond heeft, is het belangrijk dat die goed herstelt. Dat kan met behulp van de juiste wondzorg. Door jarenlange ervaring hebben wij een grote expertise met betrekking tot wondzorg en een ruim assortiment van wondverzorgingsproducten opgebouwd. Dat betekent dat wij u snel de materialen kunnen leveren die u nodig heeft.

Naast de traditionele wondmaterialen, leveren wij ook hulpmiddelen voor negatieve druktherapie.

Frank Geraerts

Verpleegkundige

Wanneer u specifieke vragen over uw hulpmiddelen of aandoeningen heeft, bespreken we samen met u welke hulpmiddelen het beste aansluiten bij uw behoeftes en wensen.

Lees meer

Andere productgroepen

Wond

Een wond is een defect van de huid, veroorzaakt door een trauma, operatie of onderliggende aandoening. Er zijn verschillende soorten traumawonden, zoals steek-, schot-, snij-, brand- en chirurgische wonden. Wonden die door een onderliggende aandoening zijn ontstaan, zijn bijvoorbeeld suikerziekte, vaatlijden of infecties.

Met behulp van de juiste wondverzorgingsproducten kan het genezingsproces worden bevorderd. Dankzij een groot assortiment van wondverzorgingsproducten, van traditionele en specifieke wondmaterialen tot moderne wondmaterialen en spoelvloeistoffen, levert MediReva wondverzorgingsproducten voor alle soorten wonden.

Negatieve druktherapie

Negatieve druktherapie, ook wel vacuümtherapie genoemd, is een relatief nieuwe wondbehandelingsmethode die met name wordt toegepast bij diepe wonden. De therapie heeft tot doel een betere doorbloeding te realiseren en het granulatieweefsel te stimuleren ter bevordering van wondgenezing.

Middels een vacuümpomp en een afsluitend verband wordt het wondvocht aangezogen. In de wond wordt van tevoren gaas of schuimverband gelegd, dat het aangezogen wondvocht opneemt en vervolgens weer wordt verwijderd.

Aanvraagformulieren

 

Interessante links