Voeding

Voeding
en verpleegkundig advies

Om goed te kunnen functioneren, is een evenwichtige voeding cruciaal. Soms is het echter moeilijk om vast voedsel te eten. Om dan toch voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen, biedt medische voeding, zoals drink- en sondevoeding, een uitkomst. In sommige gevallen kunnen drink- en sondevoeding zelfs worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding. Wij bieden een groot aanbod aan voedingsproducten, inclusief pompen.

Door onze expertise in voeding en onze nauwe samenwerking met uw eigen diëtist of voedingsverpleegkundige kunnen wij u de voeding leveren die volledig aansluit bij uw behoeftes. Wij stellen ook samen met u smaakpakketten samen. Zo krijgt u de voedingsstoffen die u nodig heeft en de smaken die u wenst.

Silvia Ronckers

Verpleegkundige

Wanneer u specifieke vragen over uw hulpmiddelen of aandoeningen heeft, bespreken we samen met u welke hulpmiddelen het beste aansluiten bij uw behoeftes en wensen.

Lees meer

Andere productgroepen

Drinkvoeding

Met behulp van drinkvoeding kunnen mensen met een tekort aan elementaire voedingsstoffen toch die stoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om bij te kunnen sterken. Drinkvoeding bevat onder andere calorieën, vetten, mineralen, vitamines, koolhydraten en eiwitten, die bijdragen aan een evenwichtige voeding. Daarnaast bestaat er drinkvoeding op melk-, sap- en yoghurtbasis.

Afhankelijk van het soort tekort aan voedingsstoffen wordt een pakket samengesteld. U mag zelf bepalen welke smaken u wilt. Drinkvoeding kan ook gebruikt worden als aanvulling op de reguliere voeding.

Sondevoeding

Sondevoeding komt via een slangetje (sonde) in de maag of darm terecht en is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan bepaalde voedingsstoffen of niet kunnen eten of slikken. Aangezien sondevoeding ook rijk is aan calorieën, vetten, mineralen, vitamines, koolhydraten en eiwitten, is ze zeer geschikt voor mensen die weer op krachten moeten komen.

Afhankelijk van de reden waarvoor u sondevoeding gebruikt, kan sondevoeding van tijdelijke of permanente duur zijn. Verder kan ze ook als aanvulling op de reguliere voeding gebruikt worden.