4 leuke buitenactiviteiten in de winter

Natuurlijk is het verleidelijk om in de winter lekker warm binnen te blijven, maar het is juist zo goed om dagelijks naar buiten te gaan, zodat je je broodnodige dosis vitamine D meepakt. Gelukkig zijn er ook in de winter genoeg leuke dingen te doen.

1. Doe aan forest bathing

Een boswandeling in de winter als het buiten kraakt en vriest is heerlijk, maar forest bathing is misschien wel nog fijner. Deze Japanse vorm van natuurtherapie is de laatste jaren ontzettend populair en dat is niet voor niets. Het heeft allerlei bewezen gezondheidsvoordelen zoals meer energie, een vrolijker humeur en een betere nachtrust. Bij forest bathing maak je een wandeling in het bos, maar probeer je jezelf letterlijk onder te dompelen in natuur. Het gaat erom dat je alles wat je ziet – de geluiden die je hoor, de geuren die je ruikt – probeert op te nemen. Tijdens deze wandeling gaat het dan ook niet hoe ver of lang je loopt, maar om de indrukken die het achterlaat.

2. Bezoek een winters evenement

Kerstmarkten, schaatshallen, er zijn tal van events in de winter. Maar een van de meest bijzondere vind je in de hoofdstad. Van december tot januari vindt elk jaar het Amsterdam Light Festival plaats. Hier spot je de mooiste lichtkunstwerken rondom een bepaald thema gemaakt door een selectie kunstenaars van over de hele wereld. Je kunt de lichtkunstwerken te voet, te fiets of via een boottocht op de grachten bekijken. Net wat je het leukst lijkt. Magisch mooi.

3. Ga naar een winterglamping

Glamping alleen voor de zomer? Echt niet! Op bijvoorbeeld de Veluwezoom bij Buitenplaats Beekhuizen beleef je de winter intenser dan ooit tevoren. Geniet van een frisse wandeling in de prachtige natuur om vervolgens op te warmen in een hottub of bij een echt haardvuur. Zelfs de accommodaties zijn hier hartverwarmend.

4. Maak een winterparadijs voor vogels

Je hoeft niet altijd een uitstapje te maken, in de winter kun je je ook prima op je tuin of balkon vermaken. Maak van je tuin of balkon bijvoorbeeld een waar winterparadijs voor vogels. Leuk voor jou en belangrijk voor de vogels want die kunnen in de winter wel wat hulp gebruiken. Hang vogelhuisjes op, maak zelf een pindaketting of een zelfgemaakte vetbol en help vogels de winter door.