Heb jij ruime ervaring als leidinggevende in een professionele klantcontactorganisatie en heb je zin om ons team te komen versterken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Teamleider Klantenservice
Standplaats: Maastricht

Wat ga je doen?
In de functie van Teamleider ben je verantwoordelijk voor o.a. de aansturing en het motiveren van een team (20 FTE) binnen de afdeling Klantenservice. Centraal staat het behouden van overzicht, het coachen, monitoren/signaleren en bijsturen van het team. Je valt onder directe aansturing van het Hoofd Klantenservice.

Als Teamleider Klantenservice ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en ontwikkelen van de medewerkers in jouw team. Je zorgt voor een professioneel én resultaatgericht team. Je werkt nauw samen met twee collega Teamleiders om gezamenlijk bij te dragen aan een klantgerichte en foutloze dienstverlening.

Je stuurt jouw team op KPI’s zoals klanttevredenheid, first time right, bereikbaarheid/servicelevels, kwaliteit en afhandeltijd. Daarbij heb je een coachende houding, gericht op de ontwikkeling van de medewerkers. Je geeft uitvoering en begeleiding aan veranderprocessen.

Wat breng je mee?
Met je ondernemende en proactieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg. Mensen motiveren en enthousiasmeren staan bij jou hoog in het vaandel, en je stelt het teambelang altijd op de eerste plaats. Je hebt concrete werkervaring binnen een professionele klantcontactorganisatie en hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling. Je hebt affiniteit met de zorg en beschikt daarnaast ook over een commerciële insteek.

Samen het gewenste resultaat behalen, dat is voor jou belangrijk. Door je flexibiliteit en stressbestendigheid probeer je iedere dag te gaan voor succes. Je bent een sterke persoonlijkheid, communicatief vaardig, resultaatgericht en onafhankelijk. Je maakt gemakkelijk contact en spreekt mensen, indien nodig, aan op houding en gedrag.

Jouw rol bij ons

  • Je coacht en ontwikkelt de kennis, vaardigheden en gedrag van de medewerkers in jouw team (quality monitoring);
  • Je stuurt het team dagelijks op klanttevredenheid, klantbeleving, kwaliteit en beschikbaarheid en efficiëntie;
  • Je bewaakt én behaalt de gestelde KPI’s van het team en zorgt ervoor dat de klant in één keer goed, snel en vakkundig wordt geholpen met een service +;
  • Je stuurt aan op het verbeteren van de efficiency, productiviteit en kwaliteit en aandragen van mogelijkheden om processen te verbeteren;
  • Je houdt toezicht op de naleving van de voorschriften en orderafhandeling;
  • Je neemt regelmatig deel aan projecten gericht op verbetering van de bestaande situatie en doet concrete verbetervoorstellen;
  • Het opvolgen en analyseren van binnenkomende klachten i.s.m. de klachtencoördinator;
  • Je bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de jaarlijkse plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken;
  • Je bent verantwoordelijk voor het adequaat managen van verlof en ziekteverzuim en volgt hierin het beleid van MediReva en de Wet Verbetering Poortwachter;
  • Je draagt actief de cultuurwaarden uit en motiveert zichtbaar de medewerkers, zowel op individuele basis als gezamenlijk.

Goed om te weten
Een geschiktheid- en ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Over MediReva
MediReva is een gezond, landelijk opererend familiebedrijf dat in 1979 is opgericht in Noorbeek met een diep gewortelde overtuiging: wij kunnen mensen met een medische aandoening of verminderde mobiliteit in staat stellen het maximale uit hun dag te halen. Klantbeleving en klanttevredenheid zijn voor ons en onze medewerkers het allerbelangrijkst. Inmiddels gesitueerd in Maastricht, werken er bij de MediReva Groep ruim 350 gedreven professionals. Wij bieden een marktconform salaris o.b.v. jouw werkervaring en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

MediReva biedt je een werkomgeving waarbinnen je de vrijheid krijgt om kansen en mogelijkheden te signaleren en hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. Je krijgt volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. De organisatie is professioneel en tegelijkertijd informeel met een hoge mate van collegialiteit. Wij bieden je een uitdagende en boeiende functie waarin je de mogelijkheid krijgt je talenten te benutten.

De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend in lijn met de zwaarte van de functie. Wij bieden een marktconform salaris o.b.v. jouw werkervaring en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling van 32 – 40 uur per week.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie? Verras ons dan met jouw motivatie en CV en mail deze naar werken@medireva.nl.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Floor Temme (F.Temme@medireva.nl) of Anouk Rongen (A.Rongen@medireva.nl).