Heb jij altijd al met computers en in de ICT willen werken en van jouw hobby jouw werk willen maken? Vind je het daarnaast leuk om andere te helpen bij het oplossen van een probleem? Werk je graag in een informele omgeving, waar jij jezelf kunt zijn en de ruimte hebt om jouw eigen werk in te delen en om met je vak bezig te kunnen zijn? Lees dan snel verder!

Hoe ziet een dag als support medewerker eruit?
Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle supportvragen, die zowel telefonisch als via TopDesk binnenkomen. Jij zorgt voor het aannemen en de registratie van de support meldingen en volgt deze vervolgens adequaat op. Alle storingen en incidenten die in het ticketsysteem worden gemeld houd jij bij en je schat daarbij in welke meldingen prioriteit moeten krijgen.
Daarnaast voer jij samen met jouw collega’s op de afdeling bijkomende IT-werkzaamheden uit op het gebied van gebruikersbeheer, werkplekinstallatie en autorisatiebeheer. Ook verwerk je mutaties in het telefonie systeem, zoals het aanmaken van nieuwe nummers of het wijzigingen van gebruikers.

Naast de dagelijkse werkzaamheden denk je actief mee in het verloop van de supportprocessen en denk je mee in verbeteringen. Hiervoor maak je ook insight rapportages.
Je zorgt voor het opstellen en bijwerken van diverse IT documentatie en ondersteunt bij de lopende IT projecten. Je werkt in enthousiast team van 10 collega’s.

 Wat is jouw profiel?

  • Je beschikt over MBO/HBO werk- en denkniveau en een afgeronde ICT opleiding;
  • Je hebt een brede algemene IT kennis en interesse, specifiek voor Office en Windows 10;
  • Je hebt ervaring met onder andere Active Directory, Windows servers, Microsoft Dynamics NAV, Exchange, TopDesk, RES Workspace, Powershell en Citrix is een pré;
  • Je hebt graag contact met de klanten en beschikt over voldoende inlevingsvermogen;
  • Je bent pro-actief, flexibel en staat positief in het leven;
  • Je hebt er plezier in technische informatie te vertalen naar informatie die voor iedereen te begrijpen is;
  • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent zo nu en dan beschikbaar in het weekend.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B

Ook als je net afgestudeerd bent, nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Wie wij zijn
MediReva is een familiebedrijf dat in 1979 is opgericht. Wij zorgen als medisch speciaalzaak voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen. Bij MediReva doen we ons werk met de grootst mogelijke aandacht en zorg. Nooit vergeten we dat we te maken hebben met mensen. Persoonlijke aandacht en een professionele dienstverlening is wat ons drijft. Klantenbeleving en klantentevredenheid zijn voor ons dan ook het allerbelangrijkst. En met resultaat: meer dan een 9 in klanttevredenheidsonderzoeken. Een cijfer waar we trots op zijn!

Wat bieden wij jou?
MediReva biedt je een werkomgeving waarbinnen je de vrijheid krijgt om kansen en mogelijkheden te signaleren en hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. Jouw visie is belangrijk en jouw aandeel hierin wordt erg gewaardeerd. Als je bij ons in dienst komt ontvang je een jaarcontract, met een proeftijd van één maand. Daar hoort een aantrekkelijk salaris bij dat ligt tussen de € 2200 en € 2600,- bruto per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Ook bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze functie? Verras ons dan met jouw motivatie en cv en mail deze naar Kim Ackermans (Recruiter) via werken@medireva.nl Ook als je meer wil weten over de inhoud van de functie, kun je dit mailadres gebruiken.

Reageren kan tot zondag 20 juni 2021. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 23 en donderdag 24 juni 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld