"Saartje heeft last van ongewenst urineverlies"

Whitepaper

Een nieuwe privacywet

Digitalisering van de zorg zit in een stroomversnelling. Met de nieuwe Europese privacywet gelden er daarom vanaf mei 2018 strengere privacyregels. Wat betekent dit voor jou als zorgprofessional?

bekijk de whitepaper

Cijfers

Datalekken in de zorg

Privacygevoelige informatie dat in de verkeerde handen valt: een datalek kan ingrijpende gevolgen hebben. Hoe vaak komt dat voor binnen de zorg? De cijfers op een rij!

bekijk hier de cijfers

Tips

Zo werk je veilig!

Hoe voorkom je dat je privacygevoelige gegevens in verkeerde handen valt? 10 eenvoudige tips om veiliger te werken!

lees de tips

Blog

Van wie is het medisch dossier? Van mij!

'Oké, dat was de laatste keer dat u in mijn medisch dossier hebt gekeken. Ik vind dit zeer ongepast.' Een uitgesproken blog van Ineke Hazelzet, een mondige ervaringsdeskundige.

bekijk hier de cijfers

Whitepaper

Identiteitsfraude binnen de zorg

Hoe gaan identiteitsfraudeurs eigenlijk te werk? En in hoeverre is de zorgwereld tegen hun duistere praktijken opgewassen? Lees alles over de cijfers, valkuilen en tips in deze whitepaper.

bekijk de whitepaper

Video

Het meest voorkomende probleem ontrafeld!

Wat is een veelvoorkomend probleem in de gezondheidszorg? Dit en meer vertelt Maurice Rijnders, managing director van Privacy8, in een korte video. Hint: het heeft met smartphones te maken.

bekijk de video

Blog

Hackers hebben liever een medisch dossier dan creditcardinformatie

Onderzoeksjournalist Maria Genova verkende de schimmige wereld van hackers en schreef daar speciaal voor #ditisprive een blog over. Weet jij wat hackers op dit moment allemaal kunnen?

lees verder

Video

Veilig omgaan met patiëntgegevens in de praktijk

In heel Europa geldt vanaf mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Maar hoe zorg je er als organisatie voor dat je aan deze nieuwe wet voldoet? Een kijkje in de keuken bij MediReva.

bekijk de video

Hoe privacybewust werk jij?

In de zorg worden elke dag gevoelige gegevens verwerkt en uitgewisseld. Maar hoe veilig en verantwoord wordt hier mee omgegaan? Doe de test en ontdek hoe privacy-veilig jij werkt!

Doe de test

Meer weten over privacy bewust werken?

Laat uw gegevens achter en ontvang tips en het laatste nieuws op het gebied van wet- en regelgeving.

 

"Kees heeft diabetes type 2"