Continentie en retentie

Continentie- en retentiematerialen
en verpleegkundig advies

Wanneer u incontinent van urine en/of ontlasting bent, kunt u zich daar misschien ongemakkelijk bij voelen. MediReva heeft een groot aanbod aan continentie- en retentiematerialen, waardoor dat ongemakkelijke gevoel niet meer nodig is.

Onze gespecialiseerde verpleegkundigen geven u graag advies en helpen u bij het kiezen van de materialen die het best passen bij de mate van incontinentie. Wanneer u voor het eerst retentiematerialen krijgt en u vragen heeft over het gebruik van een katheter, verzorgt één van onze buitendienstverpleegkundigen graag een demonstratie bij u thuis.

Maureen Schlangen

Verpleegkundige

Wanneer u specifieke vragen over uw hulpmiddelen of aandoeningen heeft, bespreken we samen met u welke hulpmiddelen het beste aansluiten bij uw behoeftes en wensen.

Lees meer

Andere productgroepen

Intermitterende
kathethers

Eenmalig (intermitterend) katheteriseren is het met tussenpozen afvloeien van urine uit de blaas met behulp van een dun wegwerpkatheter. Hoe vaak u dient te katheteriseren wordt geadviseerd door uw behandelend arts of continentieverpleegkundige.

Het grote verschil tussen een verblijfskatheter en een eenmalige katheter is dat bij een eenmalige katheter de blaasfunctie behouden blijft. Dat houdt in dat de blaas in staat moet zijn de urine vast te houden tussen de katheterisatiemomenten. Nadat de urine is afgevoerd, wordt de katheter direct verwijderd en weggegooid bij het restafval.

Urine-afvoerende
materialen

Onder urine-afvoerende materialen worden katheters (een dun plastic slangetje dat door de plasbuis in de blaas wordt gebracht), been- en nachtzakken en andere materialen bedoeld die gebruikt worden om urine vanuit de blaas af te voeren. In dit geval gaat het om katheters die voor langere tijd in de blaas blijven zitten, zogenoemde verblijfskatheters.

Katheterisatie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • via de plasbuis met een urethrale katheter
  • via een klein gaatje in de onderbuik met een suprapubische katheter
  • via een gaatje in de nier met een nefrostomiekatheter
  • alleen voor mannen, extern (uitwendig) via de penis met een condoomkatheter

Door de katheter aan te sluiten op een urine-opvangzak, kan de urine worden afgevoerd. Een urine-opvangzak kan met een hulpmiddel aan het been of aan het bed gefixeerd worden. Er zijn katheters voor zowel mannen als vrouwen en met verschillende lengtes en diameters (charrières).

Absorberend incontinentiemateriaal

MediReva levert absorberend incontinentiemateriaal voor urine- en/of ontlastingsverlies, voor mannen, vrouwen en kinderen. Wij hebben een ruim assortiment aan absorberende materialen.

Onze binnendienstverpleegkundigen geven u graag advies en helpen u bij het kiezen van de materialen die het best passen bij de mate van incontinentie. Wanneer u voor de eerste keer incontinentiematerialen bij ons bestelt, kunnen onze binnendienstverpleegkundigen voor u een gratis proefpakket samenstellen, zodat u zelf kunt ervaren wat u het prettigst vindt.